Búzakorpa – edd az egészséges emésztésért!

Aki a korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók – hangzik a régi magyar közmondás, vagyis a rossz közeg, környezet elrontja az embert.

Tehát a korpát szinte értéktelen dolognak ítélték. Valóban a gabonafélék őrlésekor keletkező melléktermék a korpa, ami terméshéjból, csírarészekből és hozzá tapadt lisztből áll. De értéktelennek egyáltalán nem mondható.

A korpa rendkívül gazdag étkezési rostokban, esszenciális zsírsavakban, keményítőt, fehérjét, vitaminokat és fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Elsősorban állati takarmányozásra használják, de az emberi táplálkozásban is kiválóan alkalmazható.

Mindenféle gabonából előállítható korpa, legyen az kukorica, rozs, árpa, köles, rizs és természetesen búza. A Naturbutik kínálatában a búzakorpa található meg.

 

Ezért ajánljuk a búzakorpát:

Azt talán mindenki tudja, hogy fontos a megfelelő rostbevitel.
De mennyi a „megfelelő”?
Egy egészséges felnőtt napi rostadagja 25-35 gramm, ezzel szemben mindössze átlagosan 5-10 grammot fogyasztunk, amit például az 54% rosttartalmú búzakorpával kiválóan kiegészíthetünk.
És miért jó, ha több rostot eszünk?
Egyre több finomított élelmiszert fogyasztunk, ezzel együtt csökken az élelmi rostok bevitele. Ez bélpanaszokhoz, székrekedéshez, rosszabb esetben vastagbélgyulladáshoz vezethet. De a fokozottabb rostfogyasztás jó hatással van a vércukor ingadozására is, mivel csökkenti az inzulinigényt, így a cukorbetegek számára is hasznos táplálék.
Gátolja a zsírok és a szénhidrátok felszívódását, ezáltal csökkentheti a koleszterinszintet és a szív- és érrendszeri problémák kialakulásának esélyét is.
Csökkenti az éhségérzetet, így fogyókúrázóknak, diétázóknak is segítségére lehet.

Így fogyaszd az Encian Fiber Up búzakorpa granulátumot:

A kedvező hatások eléréséhez akár napi háromszor is lehet búzakorpát fogyasztani, de napi egyszer minimum ajánlott.

Leginkább reggelire, tízóraira tejbe, gyümölcslébe vagy joghurtba szoktunk 2-3 teáskanálnyit elkeverni. Az íze nagyjából semleges, így bármilyen édes ízű folyadékhoz, folyékony ételhez adagolható. A granulátum formájának köszönhetően nem ázik el rögtön, enyhe roppanósságával ad egy kis extrát az étkezés élményéhez.

Természetesen ne akard a teljes rostbevitelt búzakorpával letudni, viszont a megfelelő mennyiség eléréséhez a búzakorpa fogyasztása egy egyszerű és kellemes módszer.

Fontos, hogy ha korpát fogyasztunk, növelni kell a vízbevitelt is, mert a rostok vízmegkötő hatásúak!