3 + 1 tipp nyári bőrápoláshoz

Sokan gondolják úgy, hogy a nyári bőrápolás elsősorban a fényvédelemről szól. Ez valóban fontos, de hogyan segíthetnek olyan alapvető, könnyen elérhető dolgok, mint például a víz vagy az aloe vera gél?

Amikor a bőrödről van szó egyértelműen óvod a fizikai sérülésektől, ha valami szúr, csíp éget igyekszel magad távol tartani tőle.  De ettől még nem gondoskodtál róla, csupán kiküszöböltél néhányat a rá leselkedő veszélyforrások közül.

Gondoltál már arra, hogy amióta megszülettél bőröd azóta veled van, szolgálja tested védelmét? Igaz, mivel naponta nagyjából 30.000 sejtet hullat el felső rétege így ennek köszönhetően átlagosan havonta teljesen megújul.

Ne felejtsük el, hogy egyúttal érzékszervként is működik. Nincs is jobb, mint egy lágy gyengéd símogatás a kedvesünktől. Ismered a mondást: „vigyázok rá, mint a saját szemem világára”. A bőrödre miért ne gondolhatnál éppen ilyen fontos (test)részedként?

 

Íme néhány egészen egyszerű tipp, amellyel elősegítheted bőröd regenerálódását, és támogathatod  a mindennapok során rá háruló védelmi feladatokban!

 

1. Folyadék bevitel

Gondoltad volna, hogy ennyire egyszerű dolgot ajánlunk majd?
Hogy stílszerűek legyünk – tudjuk, hogy a csapból is az folyik: fogyassz elegendő folyadékot, de valóban nem lehet elégszer hangsúlozniy.

De miért is? Tested vízkészletének közel 20%-a a bőrödben található. Úgy kell elképzelni bőrünk sejtjeit, mint amikor egy lufit vízzel töltünk fel. Ha elegendő víz van benne, szépen kerekedik, feszes a felülete. Ha kiengedjük a vizet összeesik, ráncos lesz.

Ha ez nem lenne megfelelő indok az elegendő folyadék fogyasztáshoz, eláruljuk, hogy a vízhiányos bőr nem csak szépségéből veszít de védelmi funkciói is csökkennek.

Tudtad, hogy a vízhiányos bőr nem egyenlő a száraz bőrrel?
Vízhiányos bármely bőrtípus lehet, míg a száraz bőr az éppen egyik típusa hámrétegünknek.  Előbbin könnyen tudsz segíteni a megfelelő folyadékbevitellel.

 

2. Aloe vera gél

Biztosak vagyunk abban, hogy bármely baráti vagy munkahelyi társaságban ahol a bőrünk, mint téma felmerül lesz legalább egy (de inkább több) ember aki az aloeverára esküszik ha bőrápolásról van szó. Ez nem véletlen. Tűnhet úgy, hogy hazabeszélünk az Encian Aloe vera gél termékünk miatt, de valójában a legjobb szándék vezérel bennünket.

Mit tud az aloe vera gél?

Nem véletlen kapta a „csodanövény” becenevet. Magának az aloe növénynek minösszesen 1,5-2%-a szilárd növényi rész, a többi mind víz és egyéb benne oldott tápanyagok. Már az ókorban is ismerték gyógyító erejét, háborús időkben pedig az egyik legismertebb sebgyógyító szerként tartották számon.

Tudtad, hogy:

〉 az aloe vera valójában nem kaktuszféle?

〉 legalább 4-5 éves korában érdemes először használni leveleit gyógyításra?

〉 emésztési problémákra is kiváló?

Nyáron, amikor bőrünk különösen izzadékony, fokozott napsütésnek van kitéve, és a strandolás hatására akár napjában többször találkozik a medencék klóros vegyszeres vizével érdemes elgondolkodnunk olyan hidratáló megoldáson, amely nem tömíti el a pórusokat, minden bőrtípusnak megfelelő és VALÓDI segítséget nyújt bőrünknek.

A Naturbutik által forgalmazott kiváló minőségű Aloe Vera gél megtekinthető az alábbi gombra kattintva illetve többet olvashat az aloe vera jótékony hatásáról korábbi cikkünkben IDE kattintva!

3. Szőrtelenítés

Furcsának tűnhet, hogy éppen ez a harmadik tippünk de okkal javasoljuk, hogy lehetőleg ne szőrtelenítsünk közvetlenül indulás előtt, bárhová is készülünk, legyen az strand vagy a munkahelyünk.

Borotválkozás és gyantázás során is mikro-sérülések keletkezhetnek bőrünk felszínén, melyeken keresztül a kórokozók a bőr mélyebb rétegeibe is bejuthatnak. Fokozza ezt az a tény, hogy nyáron többet verejtékezünk, amely a kórokozók kedvenc szaporodó helye.  

Érdemes tehát inkább az esti órákban megejteni ezt a rutint, elég időt hagyva bőrünknek a regenerálódásra az éjszaka folyamán.

+1. Egészséges táplálkozás

Az egészséges táplálkozás témájában számos hasznos – és kevésbé hasznos cikket találunk az interneten. Más és más típusú táplálkozási rendszert és étel típusokat tartanak egészségünk szempontjából hasznosnak.

Abban viszont minden tanulmány és táplálkozási szakértő egyetért, hogy a változatos, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étkezés nagy mértékben befolyásolja egészségünket és mindennapi közérzetünket is.

 

Nem véletlen, hogy gyakran alakulnak ki úgynevezett hiánybetegségek azoknál az embereknél, akik rendkívül egyoldalúan táplálkoznak. Bizonyos anyagokra mindenképpen szüksége van szervezetünknek ez tény.

Miért beszélünk erről? Az Encian Superfoods termékek nevében nem véletlenül szerepel a “superfood” kifejezés. Mit jelent ez?

Általában azokat az élelmiszereket illetik ezzel a jelzővel amelyek valamiben kiemelkedőek a többi élelmiszerhez képest. Általában elmondható, hogy valamely összetevőből rendkívül sok található ezekben, és minden esetben olyan alkotóelemről van szó amelyre fokozottan szüksége van az emberi szervezetnek és kiemelten jótékony hatással van egészségünkre.

 

A magyar nyelvre kicsit esetlenül hangzó fordítás szerint “szuperétel” lehetne gyakorlatilag az összes zöldség és gyümölcs – azzal a megjegyzéssel, hogy természetesen minél inkább vegyszermentes környezetből való származás esetén.

Azonban a zöldség és gyümölcsfélék között is találunk olyanokat, amelyek egy-egy összetevőjéből kiemelten sok van a többihez képest. Részben ennek köszönhetően jut eszébe a legtöbb figyasztóónak a superfood szó hallatán a goji bogyóés (kiemelkedő c-vitamin tartalma okán) az acai bogyó (rendkívül magas antioxidáns tartalma miatt).

 

Az Encian Superfood termékek zacskójában kíméletes eljárással feldolgozott növényi alkotóelemeket találunk por, bogyó vagy mag formájában.

Kóstold meg és élvezd kedvező élettani hatásait! Friss hírekért és egészséggel kapcsolatos további tartalmakért látogass el Facebook oldalunkra, szeretettel látunk követőink között!